Besviken och trött.

Dansen gick inte alls som jag hade tänkt mig, är så enormt besviken och ledsen just nu. Var så himla svårt, man skulle lära sig en dans på 4 min och sen visa upp den direkt, stegen var något sjukt svåra, känns som att det är kört just nu, åh jag blir så ledsen för jag vill verkligen detta, jag är född till att göra det, jag är född för att vara musikalartist. Det var ju min första gång, men jag vill verkligen komma med, det är ingen som fattar hur mycket det skulle betyda för mig. Just nu känner jag mig så ensam och vilsen, jag är så trött och besviken. Musikalen skulle bli min livsglädje, ett ljus i mörkret, det är bara att vänta, får veta i helgen hur det går, dom ringer dom som kommit med. HOPPAS HOPPAS!

Imorgon åker jag ner till Småland igen, x2000 till Stockholm och sedan x2000 från Stockholm till Alvesta, därefter blir det jobb och efter jobbet ska jag hyra film med tvillingarna, vi skulle gått på High school musical 3 men den har inte kommit till Ljungby ännu. På lördag blir det fest med John och söndagen spenderar jag i Kvänarp med släkten.

God natt på er!


Sofia <3

nervositet?



Hej bloggen och hej läsare, nu var det ett tag sen jag skrev. Tillgång till internet har varit dålig under den senaste veckan, men nu är jag hemma och kan skriva från min egna dator, känns enormt skönt att få skriva av allt och kunna lägga in alla bilder.

Gårdagen var en lång dag, åkte från Mormor & Morfar runt elva då vi åkte in till ljungby och lämnade min väska hos min moster, ska bo hos henne från och med Fredag, sedan blev det att handla lite på maxi som jag kunde ha med mig på tåget, sen åkte vi till Alvesta då mitt tåg gick halv ett, kom till Borlänge vid sex tiden då mamma mötte mig, det blev en snabbis på kupolen och sedan midda på coco thai, Klockan tjugo över nio var det dags, mitt livs första auditon, har lyssnat på Halleluja i en vecka nu, vill aldrig höra den igen. värmde upp i bilen när mamma var inne på maxi och handlade, halstabletter och honung & citron té i en 40 min. Sedan tog jag mina papper och gick in på Maxim, Stod några ungdomar och två vuxna vid ett bord, jag gick fram och sa hej, Sofia va frågade den ena mannen? japp sa jag och log,
ja du är den sista,  om inte din motspelerska kommer, vilket hon inte gjorde, pratade lite med dom andra sökande om hur det hade gått och hur det gick till. Sedan var det dags, upp på stora scenen på maxim, satt fyra personer utspridda i lokalen, de ville att jag skulle berätta lite om mig själv, sedan sjöng jag låten, var lite små nervös men inte alls så farligt som jag trodde. Sedan fick jag spela mot en skitt snygg teaterlärare typ. Han var super duktig och så blev ju jag också super seriös. Min första auditon är avklarad, idag har jag dansauditon klockan sju, ser verkligen fram emot detta, om jag känner mig rätt så kommer den gå galant. Känns så otroligt skönt att ha det gjort. En lättnad!

Idag ska jag sitta vid datorn hela dagen, bara vara allmänt lat, ska till maxim vid sju igen, men åker vid halv fem, för mamma skulle handla lite innan. Sen ska jag försöka träffa Kjerstin och dom en stund, men det blir att lägga sig tidigt ikväll för jag åker till Småland klockan tio i sex imorgon.

Hur är det med er då? hänt något speceillt? dela gärna med er.

Puss och kram

sofia <3

Hockeysöndag

Förlåt för att jag inte har uppdaterat på länge nu men har verkligen inte orkat, jobbar verkligen hela dagarna och kommer hem vid halv sju, efter det har jag passat mina kusiner och sedan somnat av utmattning. Jobbet går bra, trvis faktiskt väldigt bra, roliga tanter man jobbar med. Småländskan har börjat smyga sig fram, men det blir så när man bor här och jobbar med folk som pratar så.

Ikväll blir det hockey med Yvonne, blir Troja vs Nybro, kan vara rätt kul att se något annat lag än Leksand. Igår var jag på stan och tog en fika med Lina & Hanna mina kusiner, Frattelis bästa fiket någonsin. Efter det gick jag och köpte mig en mössa och åkte sedan upp till Yvonne & Jerry och var där resten av kvällen. Gustav har fyllt år så de hade lite kalas för honom.

idag blir det som sagt hockey och sedan kommer Mormor & Morfar, dom ska hämta mig hos Håkan, nu blir det att bo i Lagan tills på Onsdag då jag åker upp till Leksand för mina auditions. Sedan åker jag ner igen på Fredag morgon, och då ska jag bo hos Moster Mia.

jag trvis väldigt bra här nere, börjar att hitta överallt nu och jag känner mig som en smålänning, hahah men Leksand kommer alltid att vara mitt hem. Man uppskattar verkligen Dalarna och kulturen där uppe nu när man är här nere, Dalarna in my heart. haha.

Hoppas att allt är bra med alla där hemma, snart höstlov ju, ska på fest hos John, middag med Hanna, Lina & Malin, träffa släkten nere i Kvänarp. Tre veckor går så sjukt fort, vill inte åka hem, men har två kvar så ska ta vara på dom.

Ha det bäst, gå på fest!

Sofia <3

En söndag i småland



Bilden är på min kusin Martin, hade inga bilder att lägga upp men hittade denna på hans dator. Förlåt kusinen!



Blondinbella tar en paus från bloggandet, jag förstår verkligen den tjejen. Hon har inte haft en ledig dag på ett år nu, hon ska hela tiden på nya möten och event så jag kan förstå att hon vill ta en paus, jag gillar bella just för att hon har blivit så framgångsrik och hon har verkligen kämpat för det. Go Bella Go!

Ha försökt att få internet på min dator men dock utan resultat, så sitter nu på Martins dator och skriver lite. Idag som jag skrev har vi inte gjort så mycket, mest spelat spel, skrattat och tjafsat. Märker redan att min småländska börja komma, efter en dag, förstår ni hur jag kommer låta om en vecka? usch. Ska snart gå och lägga mig tror jag, eller om jag ska se någon film på min dator, började att se P.S I love you så lär se klart den om inte annat. Imorgon blir det praktik hos Monica och ska försöka att gå på något friskis pass nu när dom har det på stan, älskar verkligen friskis, underbart rolig träning, ska testa på lite olika sorters träning så vi får se hur detta går. Måste verkligen öva in mina repliker och min låt inför min auditon, åh jag kan det verkligen inte. SUGER!

Ha en trevlig söndagskväll och en underbar Måndag.

Sofia <3

Thyr Allklid

Hej på er, sitter nu är hos mina kusiner i Ljungby, resan gick bra men var väldigt trött på eftermiddagen. Det blev en snabblunch på shoppingcentret vid globen, dyrt som fan för två varma mackor och två drickor, detta gick på 180kr. Sen blev det show i globen, den var riktigt bra, mycket folk och bra åkare, jag var nog äldst i hela globen, haha jag var nog också den enda som kunde exakt alla låtarna utantill. Efter showen så blev det lite shopping på stan, handlade nya öronhängen och en ny scarf, kan man inte ha för mycket utav. Middag åt vi på Biffhuset, var verkligen sjukt jävla gott. bra priser också, som tur var var vi där ganska tidigt och kunde äta för lunchpriserna. 69 kronor för sjukt stor bit kött och potatis och sås. Billigt billigt. Sen blev det kaffe på waynes coffeé, när man kliver in igenom dörren så sitter hela idol gänget och fikar där, blev skit paff. Klockan tjugo över sex gick mitt tåg till Alvesta, då hade jag en sån där vagn som jag körde runt all min packning på, tog hissarna överallt, var enormt jobbigt med så många väskor som jag hade. Kom till Alvesta vid halv tio då min morbror hämtade mig. Blev ingen fest igår, jag hade varit igång sen klockan sex på morgonen och John var sjuk så det blev en tv kväll istället.

Idag vaknade jag vid halv elva åt frukost och nu har jag och mina kusin Lisa cyklat ner till stan och kollat så att jag hittar överallt. Sitter nu i datarummet med min kusin John och bara dunkar musik. Han åker till Lund igen klockan fem, men han kommer nästa helg igen tror jag. Den 25:e blir det fest hos hans Mormor & Morfar.

Imorgon börjar jag jobba klockan tio, sedan får vi se vad dagen bjuder på. Hoppas ni har det bra, vi hörs senare.

Sofia <3


Sista kvällen hemma.

Godafton, idag har jag packat klart allt som jag ska ha med mig, har även handlat lite presenter som jag ska ge till mina nära och kära där nere, blev leksands kaffe & te i ett snyggt paket, skit mysig present. Kvällen har jag spenderat nere hos grannarna mina där vi åt middag. Fick under middagen ett samtal av min kusin som bjöd mig på vår andra kusins födelsedagsfest som är imorgon, så det blir en lång dag imorgon. Klockan sju går tåget från Leksand ner mot Stockholm, är nere vid tio tiden halv tolv börjar showen i globen, vet ej riktigt när den slutar, sen blir det shopping på stan med avslutning på biffhuset, underbart god mat. Klockan tjugo över sex blir det att hoppa på tåget till Alvesta, kommer till Alvesta vid halv tio tiden, då min morbror ska hämta mig. Kommer till ljungby vid halv elva kanske då blir det att fräscha upp sig och åka ner till festen som varar natten lång. vad ska ni göra i helgen?

Ska kolla att jag har allt med mig nu, ska försöka uppdatera så mycket jag kan. Ni får ha det så bra så länge så hörs vi. Stora pussar och kramar till er alla.

Sofia <3

Packning och musik

Halloj på er.

Dagen började med frukost vid tvn, klockan tjugo i tolv var det dags för sista sånglektionen meed Kristina innan min audition som är om två veckor. Övade in grunderna och gick igenom hur jag kan spara rösten så att den håller hela låten om jag får sjunga hela, vilket man aldrig vet. Men det gick väl ganska bra, vet nu hur jag ska göra och absolut inte göra, spara på rösten och sattsa allt på slutet, tänk på stödet Sofia!

Har packat min stora, tunga och jobbiga väska full med massa kläder nu. Ska också få ner fyra stora lingonsylt burkar som mormor ska få, min väska kommer att väga 1000000 ton innan jag är klar, plus att jag har min skinnväska och datorväska också. Kommer att ramla av tåget, eller inte äns komma på skiten. Har också laddat ipoden full med ny musik, Britney Spears nya låt är faktiskt ganska bra, blir bara bättre och bättre ju mer jag lyssnar på den, hatade den första gången jag lyssnade på den men nu gillar jag den. Har också lyssnat på Agnes Carlssons nya On and On, beroende har jag blivit, replay om och om igen.

Imorgon ska jag kolla presenter som jag ska ha med mig till Småland, mamma ville att jag skulle ha med något typiskt från dalarna, typ dalahästar osv, de kanske uppskattar sånna, inte vet jag. Ska även äta middag hos våra grannar, drar nog också till Kjerstin en stund med, nyss varit där. Kollade på Fringe, en grymt bra serie som går på kanal 5.

Min packning:




Hetsätstörningar

Läste i Amir's blogg, http://gaybloggen.com  om hetsätstörningar och det är ett problem som jag också har, att hela tiden vilja äta något, suget och hungern. Att kunna äta en hel chipspåse på nolltid och sedan vara hungrig 10 min senare. Att hela tiden småäta på saker, gå igenom alla köksskåp och lådor om och om igen för att hitta något gott, fast man redan vet att inget finns. Jag har kommit ur det ett flertal gånger men kommit in i det igen, det är hemskt. Jag hatar det. Jag känner ingen mättnadskänsla, jag kan äta och äta och sen ta lite till för att det är super gott, det finns inget stopp, för er som vet hur det känns kan väl dela med er om era erfarenheter inom området. Jag äter när jag är hungrig, jag äter när jag är ledsen, jag äter när jag är sugen och när jag har allmänt tråkigt. Detta blir också ett stort problem om man har en bästa kompis som också lider utav detta, men nu är hon i USA och blir ännu fetare, haha skämt o sido.
Det är nog väldigt farligt att hetsäta så som jag gör, jag kan ha ätit upp allt på min tallrik medans min pappa inte hunnit sätta sig vid bordet och då ska jag börja på min andra portion och sedan går jag från bordet och 30 min senare är jag vrålhungrig igen, väldigt jobbigt. En annan sak är också när man sitter och planerar vad man ska äta resten utav dagen och sedan planera dagen så att du kan gå förbi hemköp och handla något, det är hemskt jag vet, men det är så det är. Jag måste kanske också söka hjälp för detta?

Ville bara berätta detta. Godkväll!

Sofia <3

Det kostar att ha snyggt hår.



Hej på er, idag har jag varit på salongen och fått håret iordning, älskar att få håret stylat och iordning, man känner sig pigg och fräsch. Men vad det kostar att klippa & färga håret alltså, betalade 900 kr och då hade jag 10% rabatt. Sjukt mycket pengar för en fattig student som jag ^^ men min mamma lovade att betala halva så tur det. 

Annars har jag inte gjort mycket idag, har sån träningsvärk sen jag simmade igår, och sen friksispasset. Imorgon så skulle jag träffat Cissi men hon är tyvärr sjuk, tråkigt nog, så har noll planer för morgondagen, eller ska på min sånglektion klockan 11.40 sista gången jag kan öva min auditonlåt med piano innan den stora dagen. Den måste verkligen sitta imorgon, öva öva öva.

Snart är det Lördag och då blir det Stockholm, syster min och jag ska på High School mucial on ice, efter det blir shopping och middag på Fridays på kungsan. Maten där är sjukt god, käkade på Fridays sist när vi var i New York, super gott, så där äkta amerikanskt. Sedan blir det Småland som gäller i tre veckor, men kommer hem den 22-23 men åker ner lika fort igen, ska hem och göra audition och sen blir det Praktik igen. Min kusin skulle tydligen ha fest den 25:e så det blir att gå på den, ska bli roligt att få träffa honom, så roligt för jag är 1.60 och han 1.98 typ? hahah men älskar honom ändå.

Fortsätt njut av onsdagskvällen och vad den har att erbjuda!

Sofia <3

Onsdag

Dagen började med en lång frukost vid tvn, tog sedan ett långt varmt bad och bara låg och myste. Efter badet tog jag och plockade iordning lite på mitt rum, fixade en mapp till alla mina papper, har även plockat ihop alla smink och hudvårdsprodukter. Klockan halv fem bar det av till Simhallen där jag gjorde mitt simtest inför jobbet som jag har sökt där, ett vikarieat lite då och då, och för att kunna jobba där så måste man ha goda sim och dyk-kunskaper, skulle simma 800 m varav 100 på rygg, sedan dyka ner 3 m och hämta en docka och sedan simma med dockan 50 m. Jag var super nervös innan men det gick väldigt bra, blev förvånad att jag fixade dykningen på första försöket, de tyckte jag var duktig. De ska nu fundera över alla de som har sökt och sedan kontakta oss när de beslutat sig för vilka fem som ska få jobbet.

Imorgon blir det att gå upp vid halv tio, äta frukost och sminka mig, klockan elva ska jag vara hos Jessica på salongen som ska färga mitt hår, ska bli så himla skönt att få det iordning igen. Man känner sig så sunkig nu med utväxt till max, heheh nejdå så farligt är det inte.

Nu blir det desperate housewives

bye bye

Sofia <3


En intressant och planeringsfull Måndag

God kväll bloggen, dagen har varit otroligt solig, började med att skriva in en massa mobilnummer i min almenacka som jag kan behöva nere i Småland, till alla nära och kära som man ska träffa osv. Ringde även till min mormor och pratade med henne om när jag skulle komma till dom osv. Ska börja min praktik med att bo hos min Morbror Håkan, ska vara hos dom i en vecka. Ska få träffa mina underbara kusiner Elin & Lisa, så länge sen man såg dom nu, dom är säkert hur stora som helst. Andra veckan är jag hos Mormor & Morfar, vet dock inte om jag är där hela veckan, ska också åka upp till Leksand och gå på min audition som jag har den 22-23 oktober. Sista veckan är jag hos min moster Mia, ska även försöka bo några dagar hos Yvonne & Jerry.

Har fått reda på mina audition tider nu,  Jag har sången sent på kvällen, så åker från småland på morgonen, sedan har jag dansaudition klockan sju på kvällen dagen efter.  Åker till Småland igen vid sex tiden på Fredag morgon. Ser fram emot min audition nu, det går som det går och jag ska verkligen göra mitt bästa.

Imorgon ska jag göra mitt simtest på Leksanshallen, får väl se hur detta går, kan ju inte göra mer än mitt bästa. Imorgon ska jag även på friskis och packa iordning alla mina kläder, se vad som ska tvättas innan osv. På Onsdag ska jag fräga håret, ska också höra om Cissi har lust att träffas då, eller om vi ska ta det senare i veckan.

Idag så var det också en tarfikolycka vid Lima, läskigt, Christoffer kommer in springandes i hallen hos Kjerstin och skriker att det är en massa polisbilar där borta, så det var att sätta på sig skorna och springa bort. En singelolycka, kvinnan hade kört rattfull och hamnat av vägen och krockat med en skylt, men klarade sig utan allvarliga skador vad vi vet för tillfället. ^^

Ska plocka ihop lite papper och sånt nu, hörs imorgon igen. Sov så gott allesammans!

Sofia <3


Söndag

Gårdagen slutade med katastrof, började med kortspel hemma hos Jenny, efter det åkte vi till Josefin där det blev en massa karaoke och skratt. På väg ut mot parken så blir allt svart, verkligen svart. Det finns inte mycket att säga om det hela, vill inte prata om det heller. Vill tacka alla mina vänner ( ni vet vilka ni är ) för att ni hjälpte mig och stöttade mig. Tack också till min älskade mamma, vet inte vad jag skulle göra utan dig? Vid sådana tillfällen så förstår man verkligen hur mycket man älskar sin mamma, hur mycket man än har skrikigt och hatat henne innan så förstår man hur mycket dom betyder för en. Ett stort minus till en person som verkligen inte är en sann vänn, tänker inte nämna något namn. Jag skulle aldrig bara skita i mina kompisar om man hamnar i en sådan situation som jag, jag skulle stötta och hjälpa personen, även om jag kan känna att personen förstört min kväll, det är det man har vänner för och särskilt de närmaste vännerna. Men denna personen visade sig inte vara den vänn jag trodde, men detta har jag dock vetat lite innan, men kom ihåg att det får du fan tillbaka någon gång. Stort TACK till alla som fanns för mig!







Idag har jag börjat kolla vad jag ska ha med mig till Småland, även ringt till släktingar och pratat lite, kollat läget osv. Mötte även upp Frida, var så länge sen man träffade henne. Vi gick till Amore och tog en pizza, äckligaste pizzan jag ätit. Usch usch.. Vi tog även en långpromenad med Molle ( Lollos hund )



Kvällen har spenderats vid datorn, kollat en massa Andra avenyn, Ensam mamma söker, ska nog kolla stjärnor på is också om man kan se den på tv4.se, imorgon ska jag packa lite, ska även öva mina repliker, städa mitt rum och hämta ut tågbiljetter.

Ha en fortsatt trevlig Söndag.

Sofia <3


Friday night!

God kväll!

Idag sov jag ut, så skönt att bara ligga i sängen och känna att man kan ligga kvar en stund. Nu börjar mitt så kallade höstlov, underbart skönt. Dagen började med att jag gjorde mig iordning och åkte sedan ner på noret med Hanna, träffade även Jennifer en stund, tjejen har varit lite sjuk men nu var hon lite bättre, skönt det då. Hoppas hon följer med imorgon. Har spenderat min eftermiddag hos Hanna & Kjerstin, spelar rayman för fulla muggar. Bättre team än mig och Hanna finns nog inte. Har nu kommit hem och ätit en god middag med min familj, vi åt Paella, en spansk rätt som är hur god som helst. Se själva:



Kvällen ska jag spendera hemma, men en massa te och tända ljus, lite höstmys rent ut sagt. Måste spara krafterna tills imorgon då vi ska till Rättvik och gå på marknaden, jag hatar igentligen marknader men vi ska hem till Josefin i min klass senare på kvällen. Singstar och en massa skoj hos Josefin innan vi ska ut på byn och kolla läget lite grann. Får se hur det slutar, vet dock inte ännu om jag ska in på parken eller inte. Kostar som sagt 180 kr, rena rånet för en fattig student som jag. Som tur är så hämtar Jennys bror oss på natten, skönt att slippa lifta ^^
På söndag blir det att motionera lite, gå på en promenad eller något, har även Friskis klockan fem.

Ni får ha en trevlig lördag!

Sofia <3

Höstlov

God dag!

Blev inget bloggande för mig igår, detta var för jag hade träning och mycket plugg. Hade matteprov idag, gick inte så bra som jag trott, men bättre lycka nästa gång. Nu har jag äntligen lov, har haft min sista skoldag för en månad, så blir inte förräns i November jag sitter i skolbänken igen. Imorgon har jag inga planer, blir nog att sova ut och ta det lungt. På lördag blir det Rättvik, ska antagligen på parken, men dte kostar 180 kr, vet dock inte om jag är villig att betala detta, men Christoffer skulle in tror jag, och Anderas med, vi får se hur det blir. Har två hundra kronor kvar av mitt studiebidrag, seriöst? det är den 2:a Oktober idag, pinsamt vad pengarna försvinner fort alltså. Men som tur är har jag pengar på mitt e-spar konto, så man har ifall det är krisigt som nu.

Nästa vecka händer de lite grejer, på Tisdag klockan halv fem ska jag vara på Leksanshallen och prata om jobb, ska även göra ett simtest, simma, dyka och hämta en docka. Får se hur detta går. Onsdag ska jag färga håret, bokade om min tid eftersom jag skulle hoppa i poolen på Tisdag, blir bortkastade pengar och håret blir skit fult, så klockan elva ska jag sätta mig i frisörstolen. Ska även hinna med att träffa min gode vän Cissi under veckan, var ett bra tag sen man träffade tjejen. På Lördagen blir det Stockholm med min lillasyster, high school musical on ice, efter det ska vi gå på stan och käkade något gott. Sen går mitt tåg till Småland 18.20.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi senare.

Sofia <3


RSS 2.0